DVD - Arvostelu

The Dam Busters DVD arvostelu kansi

The Dam Busters

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tositarina brittien kekseliäästä 2. maailmansodan aikaisesta pomppupommihyökkäyksestä natsien vesipatoja vastaan Ruhrin laaksossa. Tositapahtumille ja ainakin keksintöketjulle kaikesta päätellen uskollinen elokuva menee hieman pitkäksi lopun pommijuoksuissa, mutta on sinne saakka varsin kiinnostavaa seurattavaa. Elokuva erottuu tyyppillisestä sotaelokuvasta kuvaamalla tasavahvasti tiedemiesten, ennen kaikkea tohtori Barnes Wallisin, ja lentäjien ponnisteluita molempien ryhmien joutuessa uuden äärelle onnistuakseen tehtävässä.

Samasta aiheesta dokumentin nähtyään ihmettelee, että elokuvassa ei mainita pommien golf-pallomaista pintaa sanallakaan, vaikka muutoin teknisiä kikkoja käydään hyvin läpi. Syynä pimitykseen on ilmeisesti että tämä osa pommeista oli vielä elokuvan tekohetkellä julistettu salaiseksi. Elokuva perustuu tositapahtumia kerranneen Paul Brickhillin kirjaan "Enemy Coast Ahead".

Hyvä 4:3-kuva. Siisti stereona koodattu monoääniraita toistaa dialogin puhtaasti ja musiikin pehmeästi. Ei tekstityksiä tai ekstroja. Brittipainos. Elokuva on julkaistu useina eri versioina DVD:llä ja Blu-rayllä sekä osana tässä arvosteltua sotaelokuvien kokoelmaboksia. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Anderson
Pääosissa: Richard Todd Michael Redgrave Ursula Jeans Charles Carson
Tarina: R. C. Sherriff Paul Brickhill
Kuvaus: Erwin Hillier
Musiikki: Leighton Lucas

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1955Kesto: 120 min minuuttia
Julkaisija: OptimumKuva:
1.33
Ääniraita: Dd stereo
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Optimum) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään