Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Total Recall

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ensikuulemalta uusintaversio Arnold Schwarzeneggerin ja Paul Verhoevenin "Total Recall":ista ei sanottavasti säväytä, vaikka Philip K. Dickin romaanista kuulemma jäi vielä yli aineksia useampaankin elokuvaan. Toisin kuitenkin käy, sillä ohjaaja Len Wiseman onnistuu polkemaan futuristisen toimintajännärinsä kerrassaan komeaan vauhtiin. Tarina lainaa alkuideansa edellisestä elokuvasta, mutta missään vaiheessa meno ei tunnu vanhan toistolta. Elokuvan aineksista ehkä noin 20% jakaa DNA:nsa aiemman elokuvan kanssa, mutta tästäkin iso osa on maukkaasti toteutettuja hatunnonostoja edeltäjälle.

Myönnettävä on että tarina on perin suoraviivainen, mutta sellaisenaankin kujanjuoksun pitimenä hyvin tehtäviensä tasalla. Elokuvan vahvin osa-alue puolestaan on lumoavan rikas miljöö, joka leipoo yhteen Chinatownit, Star Warsien kuolontähdet, tulevaisuuden ubi-tietotekniikan ja nihilistiset betonilähiöt komeaksi ja yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, joka paitsi toimii myös tuntuu uudistavan genren kuvastoa oivaltaen. Tässä ympäristössä Colin Farrellin, Kate Beckinsalen ja Jessica Bielin hahmojen hännyksillä on helppo viihtyä. Vasta elokuvan jälkinäytös menee överiksi.

Levy sisältää sekä elokuvan alkuperäisen teatteriversion että uuden ohjaajan version. Halutun version valinnassa kannattaa olla tarkkana, sillä valikkosuunnittelu ei tältä osin ole selvin mahdollinen.

Erinomainen kuva ja ääni ovat molemmat kunniaksi formaatille. Fantastinen miljöö välittyy luontevasti ja ilman genren helmasynniksi muodostuneita liiallisia värikorostuksia ja myös musiikki ja tehosteet ovat täysillä mukana tohinassa. Playstation 3:lla oli outoa kyllä paikoin vaikeuksia pitää ääniraidan huulisynkkaa kohdallaan, mutta tämä tuskin johtui levystä itsestään. Levyvalikoiden suunnittelussa olisi kaivattu käytettävyysasiantuntijan apua, mutta kaikki kuitenkin toimii.

Ekstroissa ohjaajan kommentit pidennetylle versiolle ja kuvakuvassaraita. Lisäksi erillisellä ekstralevyllä vielä kooste tieteisfiktiosta ja -faktasta, kuilun suunnittelusta, otteita kuvauksista ja haastatteluita, esivisualisointinäytteitä ja mokia. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Len Wiseman
Pääosissa: Colin Farrell Kate Beckinsale Jessica Biel Bill Nighy
Tarina: Ronald Shusett Dan O'Bannon Jon Povill Kurt Wimmer Mark Bomback Philip K. Dick
Kuvaus: Paul Cameron
Musiikki: Harry Gregson-Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Colin Farrell on Arnold Schwarzenneger ja Jessica Biel puolestaan Rachel Ticotin
Colin Farrell on Arnold Schwarzenneger ja Jessica Biel puolestaan Rachel Ticotin
Kate Beckinsale
Kate Beckinsale
Colin Farrell
Colin Farrell

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 118/230 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051160299778

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään