Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Labyrintti

The Maze Runner 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Cubea, Dark Cityä ja Kärpästen herraa maukkaasti yhdistelevä fantasiajännäri ryhmästä nuoria, jotka on tipautettu keskelle valtavaa labyrinttiä selviytymään omin päin. Nuoret yrittävät parhaansa mukaan kartoittaa joka yö muuttuvaa ympäristöään ja löytää tiensä ulos labyrintista, muistamatta kuitenkaan mitään ulkopuolella odottavasta maailmasta.

James Dashnerin samannimiseen nuortenromaaniin pohjautuva elokuva luo kiehtovan seikkailun, joka vangitsee tiukemmin kuin itse yksinkertainen juoni antaisi odottaa. Elokuvan miljöö on omintakeinen yhdistelmä Etelä-Amerikan intiaanitemppeleitä ja futuristista betonikolossia. Tätä maailmaa hallitseva tuntematon voima tuntuu sekin suhtautuvan nuoriin uhreihinsa erikoisen kaksijakoisesti yhtäaikaa suojellen ja uhaten.

Taidolla luotu ja voimalla etenevä elokuva tarjoaa mainion tripin. Filosofointi ja psykologiset pohdinnot pidetään taka-alalla, mutta hahmoissa ja tarinan vaiheissa on riittävästi tarttumapintaa, jotta tätä ei tarvitse pitää pelkkänä kujanjuoksuna. Elokuvan loppuratkaisu on lopulta täydellisen epäuskottava pseudotieteellinen loppukaneetti, jonka tarkoitus lienee ollut vain mahdollistaa tarinan loputtomat jatko-osat. Loppuratkaisu ei silti tyssähdä, sillä se on - koko elokuvan lailla - armollisen napakka, ja siihen mennessä kerätty momentti sekä sympaattiset hahmot kantavat tapahtumat hienosti maaliin asti.

Erinomainen kuva ja ääni tarjoavat molemmat upottavan audiovisuaalisen seikkailun, joka imee mukaansa omintakeisella miljööllä ja tämän virheettömällä toteutuksella. Ääniraita pitää tunnelmaa hyvin yllä ja ärähtelee asiallisesti myös koko tilassaan.

Ekstroissa ohjaajan ja käsikirjoittajan kommenttiraita, making of (42 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (19 min.), mokia (7 min.), traileri, kuvagalleria, ohjaajan lyhytelokuva "Ruin" kommentein (8 min., yllättäen tarjolla myös 3D-versiona), hyvä esittelyvideo tehosteista (4 min.) ja koosteet Blake Cooperin valinnasta Chuckin rooliin (5 min.) sekä tehosteista ohjaajan kommentein (30 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Wes Ball
Pääosissa: Dylan O'Brien Kaya Scodelario Thomas Brodie-Sangster Will Poulter Patricia Clarkson
Tarina: Noah Oppenheim Grant Pierce Myers T. S. Nowlin James Dashner
Kuvaus: Enrique Chediak
Musiikki: John Paesano

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112718350

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään