DVD - Arvostelu

Tappajat DVD arvostelu kansi

Tappajat

The Killers 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Levyn takakansi kertoo Tappajat-elokuvan pohjautuvan Ernest Hemingwayn romaaniin. Tämä olisikin mielenkiintoinen kirja, mutta lukijan täytyy tyytyä kirjailijan vuonna 1927 Scribner-lehteen kirjoittamaan neljän sivun novelliin, joka on poikinut elokuvia Siodmakista Tarkovskiin.

Alun perin urheilu, rikos ja petos kietoivat nyrkkeilijän seittiinsä, mutta Don Siegel muutti tantereeksi autoilun. Tappajat (Lee Marvin, Clu Gulager) ottavat hengen rallimestarilta (John Cassavetes), joka kohtaloonsa alistuessaan ihmetyttää ammattilaisia. He alkavat vetää esiin monimutkaista rikosvyyhtiä päästäkseen paremmille apajille.

Huomionarvoista on liki kubrickmainen keikkakuvaus, ja konnakaksikon nosto päähenkilöiksi. Siegelin lakoninen suorasukaisuus oli aikoinaan niin shokeeraavaa, ettei televisio huolinut tuotosta, vaan elokuva pantiin teatterilevitykseen. Nykyäänhän toimitaan toisin, brutaalit pyrskähdykset menevät suoraan videolle.

Elokuvaan liitettävät anekdootit ovat moninaiset: Marvinin kehuttu kuolinkohtaus johtui ennen kaikkea alkoholista, Angie Dickinson romahti kuultuaan väitetyn rakastajansa John F. Kennedyn murhasta ja Ronald Reaganin antoi viimeisen (elokuva)roolinsa.

Levy edustaa aikansa kokokuvan tarkkuutta, mutta on katsottava. Monoraita toistuu sävyittä, mutta selkeästi. Ekstroihin on tallennettu traileri, mielenkiintoiset triviaruudut, biografiat ja kuvagalleria. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Don Siegel
Pääosissa: Lee Marvin Clu Gulager John Cassavetes Angie Dickinson
Tarina: Ernest Hemingway Gene L. Coon
Kuvaus: Richard L. Rawlings
Musiikki: John Williams Fred Steiner

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1964Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 203192EAN: 6416548834610
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään