Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Arvaa kuka tulee päivälliselle

Guess Who's Coming to Dinner 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Varakas valkoinen sanfranciscolaisperhe joutuu yllättäen mittaamaan uskoaan yhteiskunnan tasa-arvoisuuteen kun tytär tuo kotiin täydellisen vävyehdokkaan, joka vain sattuu olemaan musta aikana, jolloin roturajat ylittävät avioliitot olivat vielä Yhdysvalloissa paikoin lailla kiellettyjä.

Satumaisen soljuva elokuva punnitsee askeleensa harkiten ja luo ilmavan hyväntuulisen draaman, joka saa vastoinkäymisten taipumisen tuntumaan, ei itsestäänselvältä, mutta vääjäämättömältä. Tosielämän aviopari Spencer Tracy ja Katharine Hepburn näyttelevät vakaapäisiä vanhempia, Hepburnin sisarentytär Katharine Houghton terveen itsepäistä tytärtä ja Sidney Poitier leijonankitaan astelevaa miekkosta. Kaikki hahmot onnistuvat eloisan valloittavasti, vaikka askeleet ja vuorosanat onkin mahdollista asetella näin harkiten vain hyvän käsikirjoituksen avustamana elokuvissa.

Filmirakeitaan myöten jäsentynyt kuva on miellyttävän vaakaa ja luontevan värikylläinen. Häviöttömässä DTS-HD Master Audio -formaatissa tallennettu ääniraita on nimellisesti laajennettu 5.1-kanavaiseksi, mutta kokonaisuus käyttää ikävuosiensa edellyttämällä arvokkuudella. Näytelmämäisen elokuvan äänimaailma pyörii ymmärrettävästi dialogin ympärillä, ja ulosanti on myös tältä osin ilahduttavan soljuvaa.

Ekstroissa hyvä retrospektiivinen dokumentti elokuvasta (30 min.), rehellinen kooste näyttelijöiden omia muistoja elokuvasta (17 min.), asiallinen kuvagalleria diaesityksenä ja koosteet ohjaajasta (17 min.), ohjaajan Irving Thalberg -kiitospuheesta (2 min.), ohjaajan nimeä kantavan palkinnon myöntämisestä Al Gorelle (5 min.) ja muiden mietteistä ohjaajaa ja elokuvaa koskien (9 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stanley Kramer
Pääosissa: Spencer Tracy Sidney Potier Katherine Hepburn Katharune Houghton
Tarina: William Rose
Kuvaus: Sam Leavitt
Musiikki: Frank De Vol

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1967Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5051162314073

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään