DVD - Arvostelu

Memento DVD arvostelu kansi

Memento

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Nerokas trilleri miehestä, joka on menettänyt lähimuistinsa. Tapaus eroaa tyypillisestä amnesiasta siten, että päähenkilö muistaa kaiken ennen vaimonsa murhaa. Sen jälkeisestä elämästä hän hahmottaa vain parin minuutin jaksoja. Kärryille kaveri pääsee kirjoittamalla lappuihin, polaroid-kuviin ja tatuoimalla vartaloonsa vinkkejä siitä, kuka on vihollinen ja kuka ystävä.

Elokuvan vahvuus on sen mosaiikkimainen rakenne, joka panee kaikista juonitakautumiin perustuvista trillereistä paremmaksi. Nyt eri kohtaukset on pantu sikin sokin, joten katsojan tulee kerätä palapelimäistä tietoa ja alkaa itse hahmottaa, mitä oikeastaan on tapahtunut. Ohjaaja ottaa aikamoisen riskin, joka kannattaa.

Laadukas kuva ja ääni. Varsin luovaa audiovisuaalisuutta. Etenkin kuvamaailma on persoonallinen. Tyylikeinoilla pyritään korostamaan aikaosioiden eroa. Myös mustavalkokuvaa käytetään taidokkaasti. Väripinta valuu yhdessä alkukohtauksessa, muuten virheetön kuva. Levylle ei ole tallennettu laisinkaan ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Christopher Nolan
Pääosissa: Guy Pearce
Tarina: Jonathan Nolan Christopher Nolan
Kuvaus: Wally Pfister
Musiikki: David Julyan

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2000Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 2.33
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Egmont) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään