Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Cinderella Man

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tosipohjainen kertomus Yhdysvaltain 1930-luvun laman myötä pohjalle iskeytyneestä nyrkkeilijästä (Russell Crowe), joka toisen mahdollisuuden myötä nousee inspiroimaan koko kansakuntaa. Nyrkkeilystä voi olla montaa mieltä, mutta elokuva on niin täynnä eloa ja elämänmakuisia yksityiskohtia että pelkkä nyrkkeilyelokuva tämä ei ole.

Lämminhenkisten draamojen tekijänä kunnostautuneella Ron Howardilla on ilmiömäinen kyky käsitellä vakavia aiheita turvallisen pehmeästi ja kuitenkin uskottavan koskettavasti, näin tälläkin kertaa. Katsoja talutetaan suuren laman läpi miltei silkkihansikkain, mutta siitä huolimatta lähes koko yhteiskuntaa riipaiseva ahdinko välittyy uskottavasti aina huonekaluttomasta kaupunkilukaalista Central Parkin hökkelikylään.

Teräväpiirtokuva on moitteettoman tarkka ja levollinen, joskin aivan viimeisin terävyys yksityiskohdista puuttuu. Väritoisto on luonnollisen hallittua ja tarinan henkeen hyvin sävytettyä vaihdellen maanläheisyydestä glamourin loistoon tarpeen mukaan. Laman aikainen 1930-luvun New York piirtyy upean välittömästi ja yksityiskohtaisen uskottavasti ajankuvan jatkuvasti säilyttäen.

Teknisesti moitteeton häviötön PCM5.1-ääniraita toistaa dialogin ja vähäeleisen tilakuvan elävästi, mutta sitä vastoin musiikkiraita jättää sisällöllisesti toivomisen varaa. Thomas Newmanin musiikki ottaa osuvasti vaikutteita irlantilaisesta kansanmusiikista, mutta harvoin lentoon lähtevät teemat pysähtyvät aina siinä määrin töksähtävästi seinään että vaikutelma muistuttaa ikävästi verkkomusiikkikaupan esikuuntelua. Musiikki kyllä toimii hyvin taustalla, mutta tunnelman nostattajana toimivat paremminkin yleisön äänet kuin musiikkiraita.

Ilahduttavan laadukkaissa ja kattavissa ekstroissa poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (36 min.), alkuperäisen Braddock-Baer -ottelun analysointia (9 min.) ja dokumentit näyttelijävalinnoista (23 min.), kuvausten valmisteluista (17 min.) ja tositarinasta (11 min.). Ekstrat esitettään ei-teräväpiirtomuodossa suomeksi tekstitettynä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Russell Crowe Renee Zellweger Paul Giamatti Craig Bierko Bruce McGill
Tarina: Cliff Hollingsworth Akiva Goldsman
Kuvaus: Salvatore Totino
Musiikki: Thomas Newman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 144 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
VC1 2.35*
Ääniraita: PCM5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 200907EAN: 8717418137700
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään