Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

This Is Spinal Tap - Up To 11 Edition

Spinal Tap - hei me rokataan 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Svengaavan 1960-luvun puolessavälissä brittien brittiboomia, hippi-iskelmän pyörteissä ja vihdoin 1970-luvun heavya. Spinal Tapin rockumentary pani aikoinaan monet katsojat luulemaan, että kyse oli todellisesta bändistä.

Tarkkasilmäinen katsoja löytää parodisia lainoja seuraavilta bändeiltä: AC/DC, Black Sabbath, Alice Cooper, Kiss, Led Zeppelin.

Elokuvan menestys perustuu siihen, ettei se yritä olla koko ajan hauska. Vatsanpohja on silti kovilla. Klassikkomaineessa olevia kohtauksia ovat kustomoitu vahvistin ja 11-asentoiset nupit, tuore kurkku turvatarkastuksessa ja "näyttävä" Stonehenge-lavastus. Itse asiassa tämä naurattaa pelkästään tätä arvostelua oikolukiessa. Kuinka moni elokuva pystyy samaan?

Pehmeä, mutta vakaa ja väritoistoltaan hallittu kuva muistuttaa etäisesti teräväpiirtokuvaa. Ei enää häiritsevästi kohinaa. Etupainotteinen, kolkohko mutta selkeä ääniraita, jolla musiikkiosiot toimivat parhaiten. Musan pitää kai soida kovaa mutta dynamiikka on sellainen, että dialogi jää hiljaiseksi jos ei halua säikytellä naapureita aina satunnaisen musalurituksen tullen. Ekstroissa kommenttiraita ja neljän tunnin edestä poistettuja kohtauksia, musiikkivideoita, tv-spotteja ja sekalaisia koosteita ei niinkään elokuvan tekemisestä vaan hahmojen edesottamuksista sittemmin. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rob Reiner
Pääosissa: Christopher Guest Michael McKean Harry Shearer
Tarina: Christopher Guest Michael McKean Harry Shearer
Kuvaus: Peter Smokler
Musiikki: Christopher Guest Michael McKean Rob Reiner

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1984Kesto: 83 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 92227  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään