4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

The Great Wall

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Vuoden 1000 tienoilla ryhmä eurooppalaisia palkkasotilaita matkaa Kiinaan aikeinaan hankkia tarunhohtoista mustaa ruutia kotiinviemisikseen. Rajalla heitä kuitenkin odottaa yllätys vihreän örkin muodossa ja toinen vielä suurempi yllätys jättiläsmäisen Kiinan muurin muodossa.

Kiina-USA-yhteistyönä syntynyt elokuva sepittää näyttävän seikkailun yhden Kiinan muurista kerrotun legendan ympärille. Tarina uhkaavasta hirviöiden laumasta voisi olla peräisin mistä tahansa kauhulorusta, mutta hyökkäyksen torjumiseksi rakennettu muuri ja sen fantastiset puolustusmekanismit antavat tapahtumille mukavasti lisäväriä. Mielikuvitusta hivelevän lavastuksen ja upean puvustuksen myötä tarinan geneerisyydet antaa helposti anteeksi ja heittäytyy mukaan satuun. Lopputuloksena on odotuksia parempi seikkailu, joka viihdyttää ja kiehtoo etsimään lisätietoa Kiinan muuriin liittyvistä tarinoista ja uskomuksista.

Komean terävä ja rikkaan värikylläinen kuva toistaa vihreiden örkkien vyörytykset, loisteliaat haarniskat ja värikkäät viuhuvat bannerit kunnialla. Paikoitellen örkit näyttävät hieman turhan tietokonetehostemaisilta, mutta valtaosin illuusio on hyvä. Pukujen tekstuurit ja kasvojen lähikuvat pysyvät aina luonnollisina. Kyse onkin aidosta 4K-kuvasta, joka on myös masteroitu 4K-tasossa.

4K-levy on ekstraton, mutta boksista löytyy myös elokuvan HD-versio ekstroineen. Ekstroissa poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia ja kuusi koostetta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Zhang Yimou
Pääosissa: Matt Damon Jing Tian Pedro Pascal Willem DaFoe Andy Lau
Tarina: Carlo Bernard Doug Miro Tony Gilroy
Kuvaus: Stuart Dryburgh
Musiikki: Ramin Djawadi

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083114961

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään