DVD - Arvostelu

Runaways DVD arvostelu kansi

Runaways

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Runaways meni Suomessa ohi ilman suurempaa kohinaa, koska Yhdysvalloissa aika tuntemattomaksi jäänyt Suzi Quatro oli jo tehnyt tiettäväksi, että nainen voi soittaa uskottavasti raakaa rokkia Schottin prätkärotsissa.

Jenkkinäkökulmasta yhtye oli aikoinaan hahmottamatta jäänyt linkki MC5:n, Stoogesin, Alice Cooperin glamrockin sekä tuleven vuosikymmenien poppunkin välillä.

Runaways jäi kitaristinsa Joan Larkinin eli Joan Jettin (suora viittaus Johnny Thundersin ja New York Dollsin Jet Boy –biisiin) soolouran varjoon, mikä 1980 kiteytyi upeaan version “I Love Rock ‘n Rollista. Saldona oli epätasaisia albumeja ja muutama klassikkobiisi, etunenässä “Cherry Bomb”.

Jett ja laulusolisti Cherrie Curie kuuluvat rockin lainalaisuuteen, jossa hyvä kitaristi ja lauluntekijä tarvitsee kumppanikseen karismaattisen solistin. Niitä riittää: Jagger/Richards, Thunders/Johansen, Townshend/Daltrey, Ronson/Bowie, Ronson/Hunter, Ralphs/Rodgers…

Elokuvana Runaways menee musiikkikuvausten kiitettävään sarjaan. Ajankuva on tiukasti hallussa. Managerisvengali Kim Fowley saa hienot raamit Michael Shannonilta. Kristen Stewart on ilmetty Jett, ja Dakota Fannin jää vain hieman Curriena.

Nuorten tyttöjen psyyken tavoittaminen on jopa poikkeuksellisen tarkasti kuvattu. Kuten yksi tuottajista sanoikin, ettei mies tätä olisi voinut ohjata. Hänet olisi leimattu välittömästi pedofiliksi.

Laadukas kuva tavoittaa pehmeydellä ja rakeisuudella 1970-lukulaisen tunnelmaan. Iskevä ääniraita keskittyy musiikkiin tilatunnelman sijaan. Kuultava musiikki on hienoa aikalaismusaa (MC5:n versio “It’s A Man’s Man’s Worldista”, Bowien “Rebel Rebel, Stoogesin “I Wanna Be Your Dog”.) ja taidolla tehtyä näyttelijöiden laulua harjoituksissa, keikoilla ja studiossa. Joan Jett ja Cherie Currie vaikuttivat taustalla. Runawaysin pohjia on käytetty hyväksi niin, että musiikki kuulostaa autenttiselta eikä päälleliimatulta. BD ylittää DVD:n tarkkuuden selvästi. Ekstroissa Joan Jettin ja näyttelijöiden kommenttiraita ja 18 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Floria Sigismondi
Pääosissa: Kristen Stewart Dakota Fanning
Tarina: Floria Sigismondi Cherie Currie
Kuvaus: Benoît Debie

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 240717EAN: 6438044267952

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään