Netflix - Arvostelu

G. I. Jane DVD arvostelu kansi

G. I. Jane

Sotilas Jane 

Elokuva:

Muistikuvia parempi tarina skarpista ja kovasta tiedusteluupseerista (Demi Moore), joka ottaa harteilleen uranuurtajan roolin ensimmäisenä naisena Navy Seals -erikoisjoukoissa.

Ohjaaja Ridley Scott luo elokuvan, joka maistuu kovasti Cuba Gooding Jr:n tähdittämältä draamalta "Kunnian puolesta". Nyt ollaan liikenteessä fiktiivisemmillä linjoilla ja rasismin sijaan ovella koetellaan seksismin varaan rakennettuja lukkoja. Mukana on myös ripaus Ridleyn veljen Tony Scottin "Top Gun":ia, vaikka nyt vauvaöljyt ja lentopallot vaihtuvat mutaan ja lentävään vereen.

Tarinan lopputulos on selviö, mutta askelmerkit vetävät hyvin piikkilangan ali ja esteiden yli ilman väkinäistä moralisointia. Taistelukohtaukset ovat samalla tasolla kuin draamapainotteisissa sotaelokuvissa yleensä, koulutuskohtaukset jopa iskeviä ja tarina on dialogiaan myöten palkitseva.

Kuvasuhde on oikea ja kuvanlaatu ikäisekseen hyvä. Musiikkiraita pitää hyvin yllä tunnelmaa ja nousee hitusen verran geneerisen esityksen yläpuolelle, mistä kiittäminen on säveltäjä Trevor Jonesia (mm. Viimeinen mohikaani ja Cliffhanger). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Demi Moore Viggo Mortensen Anne Bancroft Morris Chestnut Jim Caviezel
Tarina: Danielle Alexandra David Twohy
Kuvaus: Hugh Johnson
Musiikki: Trevor Jones

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1997Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
2.35
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Netflix) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään