Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

I Am Number Four

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tämä onkin aikamoinen yllätys. Fantasiaelokuva ottaa asetelmansa vampyyritelevisiosarjojen kliseistä. Vanhempi mies ja poika kiertävät Yhdysvaltoja paeten jotain. Poika menee väkisin kouluun, tutustuu mukavaan tyttöön ja uhkaa paljastaa olinpaikkansa uhkaajille.

Nyt kyse ei kuitenkaan ole vampyyreista, vaan ulkoavaruuden olioista. Jollain ihmeen konstilla aikamoista räiskintää sisältävä tietokonepelin korvike pysyy kasassa ja jaksaa viehättää katsojaa. Suuri ansio lankeaa sympaattisille henkilöhahmoille, lopulta sopivasti kliseitä rikkovalle kerronnalle ja hyvälle rytmitykselle.

Tarina perustuu Pittacus Loren romaaniin. Elokuvana se muistuttaa sopivasti X-Filesia ja Dolph Lundgrenin pääosittamaa kulttiklassikkoa Musta enkeli (Dark Angel, 1990). Ohjaaja D.J. Caruson taustalla on myös kulttimaineessa oleva The Salton Sea (2002). Osansa on myös sillä, että päähenkilön koira on ilmiselvä kunnianosoitus Edgar Rice Burroughsin ensiromaanille Marsin sankari (Under the Moons of Mars/Princess of Mars, 1912), jossa sankarin turvallisuutta valvoo Woola. Pianhan tämäkin klassikkoseikkailu nähdään valkokankaalla, eikä siinä jätetä marsilaista koiraa hyödyntämättä.

Laadukas kuva ja ääniraita. Ekstroissa 19 min. poistettuja kohtauksia introin, 3 min. ylijäämänauhaa ja 12 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: D.J. Caruso
Pääosissa: Alex Pettyfer Timothy Oliphant Teresa Palmer Dianna Agron Callan Mcauliffe
Tarina: Alfred Gough Miles Millar Matin Noxon
Kuvaus: Guillermo Navarro
Musiikki: Trevor Rabin

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 257215EAN: 8717418298135

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään