Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Resident Evil: Afterlife

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kolmen vaisun virusjännärin jälkeen neljäs Resident Evil -viritelmä ei herätä suuria ennakko-odotuksia, joten yllätys on suuri kun palaset nyt loksahtavat nätisti paikoilleen. Milla Jovovich sonnustautuu jälleen lateksiin ja säntää suin päin toimintaan maailmanloppua vastaan. Maailmanlaajuisen epidemian jälkeen zombeilla on hienoinen ylivoima, mutta ryhmä varsin hyvinvoivia ja suorastaan mallinmitat täyttäviä eloonjääneitä apunaan hän yrittää höynäyttää puolikuolleita ja saavuttaa ihmiskunnan viimeisen linnakkeen.

Maisemat vaihtelevat Tokion alle rakennetusta megabunkerista, Alaskan aroille ja zombien saartamaan losangelsilaiseen mielisairaalaan kuin tietokonepelin kentät konsanaan. Omia ajatuksia ei matkan varrella kaivata, eikä tarinallakaan ole kunnollista kaarta, mutta tunnelma on koukuttava.

Elokuva kuvattiin samaa 3D-tekniikkaa käyttäen kuin James Cameronin Avatar, mutta tältä levyltä löytyy vain elokuvan 2D-versio. Elokuva on kuitenkin julkaistu erikseen 3D Blu-raynä. Visuaalisesti virkeä ja kikkailuun sortumatta jatkuvasti kohti kameraa vyöryvä elokuva soveltuu varmasti hyvin 3D:n mannekiiniksi.

Upean terävä ja tunnelmallisen synkkäsävyinen kuva tarjoilee täyslaidallisen zombie-aiheista silmäkarkkia. Tietokonetehostein ehostetut suurkaupunkimiljööt vellovine zombeineen ovat näyttävää katsottavaa, mutta toisaalta etenkin loppupuoliskon tankkerijaksot jäävät reilummin CGI-ryminöiden kirkkaimmasta kärkikastista. Aiemmista sarjan elokuvista poiketen tässä tekijät ovat päässeet kuvaamaan myös vihreäksi maalatun studion ulkopuolelle, mikä on johtanut miellyttävästi avarampaan maailmaan. Ääniraita on musiikkiraitaa myöten hyvin mukana ryminässä, eikä kokonaisuus jää sen enempää tukkoiseksi kuin jumputtavaksikaan.

Ekstroissa ohjaajan ja tuottajien asiallinen kommenttiraita, haastatteluita ja konseptikuvia esittelevä kuva-kuvassa-raita, huomionkipeä nettipohjainen triviaraita, poistettuja kohtauksia (7 min.), mokia (5 min.) ja seitsemän kattavaa koostetta elokuvan hahmoista, näyttelijöistä, tehosteista, meikeistä, 3d-kuvaustekniikasta ja kaikesta muusta olennaisesta (yht. 48 min.). Sakkana pohjalla sarjan seuraavan puhtaasti CGI-pohjaisen elokuvan teaseri. Ekstrat esitetään HD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Paul W. S. Anderson
Pääosissa: Milla Jovovich Ali Larter Wentworth Miller Shawn Roberts Kim Coates Sergio Peris-Mencheta Spencer Locke Boris Kodje
Tarina: Paul W. S. Anderson (videopelin Resident Evil pohjalta)
Kuvaus: Glen MacPherson
Musiikki: tomandandy

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Milla Jovovich ja Ali Larter erottuvat edukseen zombielaumasta
Milla Jovovich ja Ali Larter erottuvat edukseen zombielaumasta
Pako-sarjasta tutulla Wentworth Millerillä on taas pako mielessä
Pako-sarjasta tutulla Wentworth Millerillä on taas pako mielessä

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 97 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 241437EAN: 5051160277875

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään