Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Die Hard

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Definitiivinen toimintaelokuva, joka kuuluu erottomattomasti modernin toimintasankarin muotin valajiien valikoituun veljeskuntaan. Jääräpäinen nykypäivän lehmipoika, newyorkin irkkujepari John McClane ajautuu kuurupiilosille losangelsilaisen pilvenpiirtäjän kaapaneiden terroristien kanssa. Tämä sota käydään hissikuiluista, katolta ja ilmaistointikanavista käsin, väkivaltaisena shakkina määrätietoisen rikollisjoukon ja jaloillaan ajattelevan sankarin välillä.

80-luvun lopun toimintaelokuva ei varmastikaan ole ensimmäinen levy mitä kaivetaan esiin esiteltäessä uutta teräväpiirtokotiteatteria kavereille, mutta jos sattuu pitämään itse elokuvasta ei sitä juuri tämän komeampana voi nähdä. Kuva on muutamaa hivenen pehmeää pimeää ulko-otosta lukuunottamatta selkeästi tarkempi kuin aiemmat DVD-versiot ja samalla myös ratkaisevasti näitä levollisempi. Uusi DTS-HD ääniraita tosin pistää vielä paremmaksi ja tykittää koko kaistan leveydeltä täytettä kaikkiin nurkkiin niin tehosteiden kuin musiikinkin muodossa. Vanha elokuva tuntuukin nuortuneen silmissä ainakin kymmenen vuotta.

Ekstroissa ohjaajan ja tuotantosuunnitelija Jackson DeGovian kommenttiraita, erikoistehosteista vastanneen Richard Edlundin kommentit valikoituihin kohtauksiin, kooste uutisosuuksista ja kokoelma trailereita ja tv-spotteja. Aivan kaikkia aiemman Special Edition DVD:n ekstroja ei siis mukaan ole mahtunut, mutta oleellisimmat onneksi kuitenin.

Tekstitys nostattaa kulmakarvoja yllättävän moneen otteeseen näin merkittäväksi julkaisuksi. Useimmat virheistä ovat akateemisia (mm. "I'll kiss your dalmatians" -> "suutelen koirianne" kun kyse on poliisiautoista) tai pieniä tyylillisiä kyseenalaisuuksia (mm. "son of a bitch" -> "voi itku" ja "Jesus Christ" -> "Herra Jeesus"), ja senkin vielä jotenkin ymmärtää että aseiden latausta tarkoittava "let's load em up" on käännetty kuorman valmistelemiseksi, mutta miten ihmeessä voi kääntää ruudulla jo näkyneen Twinkie-patukan automaatin keitoksi? Tosin myös elokuva itse tekee suhteellisen mokan kirjoittaessaan Holy Genneron ovessa ja lopputeksteissä eri tavoin. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John McTiernan
Pääosissa: Bruce Willis Alan Rickman Bonnie Bedalia Reginald Veljohnson Alexander Godunov William Atherton
Tarina: Roderick Thorp Jeb Stuart Steven E. de Souza
Kuvaus: Jan de Bont
Musiikki: Michael Kamen

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1988Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään