Audio Return Channel

Audio Return Channel (ARC), eli ns. äänen paluukanava on HDMI-liitäntään versiossa 1.4a lisätty ominaisuus, joka mahdollistaa äänen siirtämisen myös päinvastaiseen suuntaan, esimerkiksi televisiolta takaisin vahvistimelle.
Ominaisuuden on tarkoitus mahdollistaa helppo äänentoisto stereoiden kautta esimerkiksi silloin kun televisio toimii digivirittimenä. Tällöin vahvistimen ja television välille tarvitaan vain yksi kaapeli, joka toimii tarpeen mukaan molempiin suuntiin.
Toinen erittäin olennainen käyttötilanne paluukanavalle on äänen ja kuvan keskinäisen tahdistuksen säilyttäminen silloin kun televisio viivästää kuvan esitystä ehtiäkseen suorittaa vaativia kuvanparannusoperaatioita. Tällöin HDMI-kaapelia pitkin saapuu televisiolle sekä kuva että ääni ja televisio palauttaa vahvistimelle ääneen toistettavaksi sopivasti viivästettynä.
Harmillisesti paluukanava ei ainakaan toistaiseksi tue kuin samoja ääniformaatteja joihin tavallinen optinen SPDIF-liitäntä pystyy. Näin ollen paluukanava ei toimi Blu-rayltä löytyvien uusien häviöttömästi pakattujen Dolby TrueHD ja DTS-HD Master Audio -formaattien kanssa.

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään