Blu-ray profiilit

Lyhyestä historiastaan huolimatta Blu-ray-soittimia on olemassa jo kolmea eri ''sukupolvea'', tai tarkemmin ottaen kolmen eri vaatimusprofiilin mukaisia soittimia.

Profiili 1.0 (karvalakkimalli)

Ensimmäiset julkaistut soittimet osaavat toistaa uuden teräväpiirtomateriaalin ja pop-up -valikot, mutta eivät hallitse kuva-kuvassa-toimintoa tai verkkoyhteyden käyttöä. Kaikki levyjen ekstrat eivät siis välttämättä toimi tälläisellä soittimella, mutta itse elokuva toistuu kyllä. Profiilin 1.0 soittimien tuotanto lopetettiin marraskuussa 2007, mutta näitä soittimia voi vielä olla paikoin saatavilla.

Profiili 1.1 (BonusView)

1.1 profiili tuo mukanaan kuva-kuvassa-toiminnon, jota voidaan käyttää joissakin ekstroissa, kuten elokuvan päälle avautuvissa videokommenttiraidoissa. Kuvakuvassa toiminnosta käytetään myös englanninkielistä nimitystä ''BonusView''.

Profiili 2.0 (BonusView + BD-Live)

Vasta 2.0 profiili tuo täyden Blu-ray-toiminnallisuuden kuva-kuvassa-toiminnon (BonusView) ja verkkoyhteyden muodossa (BD-Live). Verkkoyhteys mahdollistaa paitsi soittimien sisäisen ohjelmiston (nk. firmware) helpomman päivityksen, myös varsinaisen levyn tarjontaa täydentävän uuden sisällön lataamisen verkosta. Lisäsisältö voi olla esimerkiksi tietovisa, dokumentti tai yksinkertainen verkkopeli. Verkosta ladattavan sisällön tallentamista varten profiilin 2.0 soittimissa on sisäänrakennettua muistia tai mahdollisuus ulkoisen muistin (kuten USB-muistitikku) kytkemiseen. Uutta sisältöä ei siis tallenneta itse Blu-ray-levylle.
Mikäli alemman profiilin soittimesta löytyy verkkoliitäntä ja muistia tallennusta varten, on mahdollista että se voidaan päivittää profiilin 2.0 mukaiseksi verkosta ladattavan ohjelmistopäivityksen avulla. Tämä on mahdollista esimerkiksi Sony Playstation 3:sen kohdalla.

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään