Dolby Digital

Yleisnimitys Dolby-koodatuille digitaalisille äänitallenteille, joilla kanavia voi olla yhdestä kuuteen ja lisäksi yksi matalille tehosteäänille varattu kanava (LFE, low-frequency effects). Yleisimmät ovat kaksikanavainen (DD2.0) ja 5.1-kanavainen (DD5.1) esiintymismuoto.

DVD:n tapauksessa

DVD-levyillä esiintyy periaatteessa kolmea erilaista Dolby Digital -ääniraitaa: DD1.0 (Mono), DD2.0 (Stereo tai Dolby Surround) ja DD5.1 (Monikanava, kanavia enintään 6+1). Nämä poikkeavat kuitenkin käytännössä vain kanavamäärien osalta, joten kaikki äänet toistuvat Dolby Digital -merkityllä vahvistimella oikein.

Blu-ray:n tapauksessa

Blu-ray -levyillä esiintyy kolmea erilaista Dolby -ääniraitaa: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus ja Dolby Digital True-HD. Nämä poikkeavat toisistaan paitsi maksimikanavamäärän myös pakkauksen luonteen osalta.

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään