Kuvan & äänen arvosteluperusteet

DVD-Oppaassa arvostellaan sekä perinteisiä DVD-julkaisuita että uusia Blu-ray- ja HD-DVD -teräväpiirtojulkaisuita. Koska teräväpiirtojulkaisuilla on mahdollista päästä huomattavasti korkeampaan tekniseen tasoon kuin DVD:llä, on myös näiden arvosteluskaala erilainen.
Selkeyden vuoksi DVD-julkaisuiden kuvan & äänen tähdet on merkitty keltaisilla tähdillä ja teräväpiirtoformaattien kuvan & äänen tähdet vastaavasti sinisillä tähdillä.

DVD-julkaisut

Heikoimmillaan DVD kamppailee kuvan ja äänen laadultaan samassa sarjassa kuin VHS. Tämä voi johtua kunnianhimottomasta budjettiluokan julkaisusta tai joskus myös alkuperäisen materiaalin heikkolaatuisuudesta (mm. vanhat sotadokumentit). Parhaimmillaan DVD kykenee tuottamaan upean kuvan ja erinomaisen äänen, jotka eivät välttämättä kalpene edes keskimääräisen teräväpiirtojulkaisun rinnalla.

Blu-ray ja HD-DVD -julkaisut

Uudet teräväpiirtoformaatit tuovat elokuvat kotikatsomoon kuvan ja äänen laadulla, jotka eivät jää kauas alkuperäisen filmin tasosta. Parhaimmillaan nämä julkaisut voivat tarjota audiovisuaalisen elämyksen, joka vastaa hyvinkin elokuvateatterikokemusta. Heikoimmillaan laatu voi tippua DVD:n tasollle tai jopa alittaa sen.

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään