4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

King Arthur - Legend of the Sword

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Satuhistoriallinen spektaakkeli punoo miekka ja mystiikka -sarjan seikkailun, joka tuo mukavalla tavalla mieleen takavuosien Willow-eepoksen. Kuningas Artturin tarun innoittama tarina jakanee mieliä, mutta maailma on kiehtova ja seikkailun ote koukuttava.

Audiovisuaalinen kuosi on kotonaan Jason Bournen aikakaudella, mutta samaan aikaan kuvasto on miellyttävän rosoinen ja rustiikkinen. Selvästi ennakko-odotuksia parempi trippi.

Ilmeikäs, hallittu ja viimeistellyn lavastettu kuva tempaa vaivatta mukaansa. Valtaosin vivahteikkaan värikäs ja vakuuttavan terävä kuva näyttää paikoitellen kontrastiltaan ylikiristetyltä, eivätkä kaikki otokset tunnu täysiveriseltä teräväpiirtokuvalta, mutta kokonaisuus on mainio. Hetkittäin antia voi erehtyä luulemaan aidoksi 4K-kuvaksi, näin erityisesti alkukohtauksessa, mutta tästä tuskin kuitenkaan on kyse. Elokuva on huhujen mukaan masteroitu 2K-tasossa, minkä uskoo vaikka jälki erittäin hyvää onkin. HDR-värikäsittely pitää mustat haarniskat asemetallin hohtoisina, ihosävyt luontevina ja lisää vaikuttavuutta koko maanläheiseen väripalettiin tavalla, jota ei Blu-rayltä odota.

Energinen ääniraita takoo taidolla vauhtia elokuvan lukuisiin toimintakohtauksiin pitäen nämä kiinnostavina. Musiikkiraita nousee sekin keskinkertaisuuksien yläpuolelle löytäen onnistuneen moderneja sävyjä tribaalitaontaan, ajankuvaa kuitenkaan rikkomatta.

4K-versio on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista omalta levyltään löytyvä HD-versio tarjoaa lisukkeiksi sarjan koosteita elokuvan synnystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Guy Ritchie
Pääosissa: Charlie Hunnam Astrid Berges-Frisbey Djimon Hounsou Aidan Gillen Jude Law
Tarina: Joby Harold Guy Ritchie Lionel Wigram
Kuvaus: John Matthieson
Musiikki: Daniel Pemberton

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112738181
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään