4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Transformers: Kaatuneiden kosto

Transformers: Revenge of the Fallen 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Toinen muuntautujat-elokuva lainaa muutaman lisäsivun Kansallisaarre-elokuvilta ja jatkaa ykkösosan sukusotaa Autobottien ja Decepticonien välillä rytinän ja räiskeen merkeissä. Yhtäjaksoinen ilotulitus saavuttaa megalomaanisia mittoja, ja samalla menettää paikoin relevanssiaan, mutta lapsenmielinen toimintasatu pitää hyvin hännyksillään aina pitkäksi menevään lopputaisteluun asti.

Elokuva usuttaa Autobottien ja ihmiskunnan liittouman taka-ajoon, jonka tarkoituksena on poistaa viimeiset maapallolla vielä piileskelevät Decepticonit pelistä. Samaan aikaan Sam yrittää elää tavallista elämää ja lähtee tyttöystävänsä menetyksenkin uhalla collegeen.

Elokuva keksii näppärästi lisätä tarttumapintaa todellisuuteen paljastamalla, että maapallolla on jo itse asiassa pitkään elänyt muuntautujarobotteja, jotka ovat piiloutuneet aivan nenämme alle horrostilaan. Uutta ovat niin ikään JarJarin tavoin kasvoille hyppivät vitsirobotit, jotka eivät onneksi yllä aivan esikuvansa tasolle rasittavuudessa. Myös kauniimpi sukupuoli on yhä hyvin edustettuna, eivätkä tekijät ole tällä kertaa jättäneet silmäkarkkia pelkästään Megan Foxin varaan.

Kuva vaihtelee edellisosan tavoin hyvän 4K:n ja keskinkertaisen HD:n välillä, oletettavasti lähtökohtien vaihtelun mukaan. Parhaimmillaan jälki on ilahduttavan terävää erityisesti toistaessaan robottien haarniskoiden yksityiskohtia, joiden rinnalla kasvot jäävät keskimäärin hieman pehmeiksi. Väritoisto on pirskahtelevaa. Elokuva näyttää paremmalta kuin koskaan, mutta filmirae menee paikoin sankaksi.

Nyt Dolby Atmos -muodossa taltioitu ääniraita revittelee aihepiirinsä myöntämin valtuuksin ja häärii alati tilassa vakuuttavan energisesti. Mahtipontinen musiikkiraita soi niin ikään hienosti.

Ekstroissa asiallinen ohjaajan ja käsikirjoittajien yhdistelmäkommenttiraita, joka käsittelee tuttuja aihepiirejä lupsakkaan sävyyn. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Shia LaBeouf Megan Fox John Turturro
Tarina: Roberto Orci Alex Kurtzman John Rogers
Kuvaus: Mitchell Amundsen
Musiikki: Steve Jablonsky

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 150 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40*
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740894

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään