Kino - Arvostelu

Willy the First

Willy 1er 

Kaksoisveljet Willy ja Michel ovat saaneet viettää pidennetyn lapsuuden vanhempien hoivissa. Viisikymmenvuotiaiksi kotona muhineet veijarit ovat todellisia peräkammarinpoikia. Äidin ateriat ovat maistuneet liikuntaharjoitteita paremmin, sisäsiittoinen ilmapiiri näkyy sosiaalisten kontaktien määrässä - ja laadussa.

Elämäntilanteet muuttuvat usein äkillisesti. Michel päättää päivänsä omin keinoin, jättäen ympärilleen äkkiväärän surutyön. Kaksoisveli kaipaa puuttuvaa palastaan, vanhemmat eivät näe yhtä ilman toista. Itsenäistymisen aika on tässä ja nyt.

Nuorten elokuvantekijöiden kollektiivi on työstänyt melko typerästä lähtötilanteesta rehellisiä ja tärkeitä teemoja puntaroivan tragikomedian. Pääosia esittävän Daniel Vannet'n historioiden synnyttämästä käsikirjoituksesta kahmaistaan erilaisuutta vieroksuvaan aikaamme hyviä troppeja.

Läntisen Euroopan laidoilla eletään köyhyyden rajamailla. Vanhempien tapa käsitellä Michelin kuolemaa vetää mielen matalaksi. Ulkomaailma tarjoaa tunnekuohuja. Yksinäisyys ilmentyy ihmisten läsnäollessa. Uusien kavereiden toimintamallit liikuskelevat ystävyyden ja hyväksikäytön hailakalla rajapinnalla. Willy saa selville, että rakkauskin on kaksisuuntainen tila.

Ankean harmaa, mutta sympaattinen ja humaani elokuva hönkii tekemisen riemua. Kömpelö Willy nähdään hakemassa hyväksyntää espoolaisilla filmijuhlilla toukokuussa 2017. Elokuvassa on englanninkielinen tekstitys. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Zoran Boukherma Ludovic Boukherma Marielle Gauti
Pääosissa: Daniel Vannet Noemie Lvovsky Romain Leger
Tarina: Zoran Boukherma Ludovic Boukherma Marielle Gautier Hugo P. Thomas

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 82 minuuttia
Julkaisija: Espoo Cine 2017 
  
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Espoo Cine 2017) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään