4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Inception

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Matrix-henkinen trilleri sovittaa unten ja yritysvakoilun maailmat yhteen napakaksi trilleriksi, jossa uhrinsa uniin ujuttautuvat manipulaattorit kirjaimellisesti juonittelevat tämän pään menoksi tietoa varastaen ja uusia ajatuksia istuttaen. Taitavasti orkestroitu oopera perustuu sipulin tavoin rakentuvaan sisäkkäisten unien hierarkiaan, jossa tarkkaan luotu kellopeli toimii fantastisen puhalluksen näyttämönä.

Tätä ei kannata katsoa väsyneenä. Itse näin aikoinaan tein, ja tällöin lopputuloksena oli yksinomaan aivojumi. Nyt uudella katselukerralla ketjureaktionomaisen piruetin kauneutta voi arvostaa. Myös elokuvan twistin voi virkistävästi tulkita monella tapaa. Tämä on trippi sanan tiukimmassa merkityksessä.

Aito 4K-kuva pohjautuu 35 mm ja 65 mm -filmille kuvattuun aineistoon, joka on masteroitu oikeaoppisesti 4K-tasossa. Jälki on komean filmimäistä, vakuuttavan luontevaa ja keskimäärin myös ilahduttavan jäsentynyttä. Kuvan erottelukyky liikkuu erinomaisen HD:n tasolla liveten tästä toisinaan alas tai ylös. Useampi otos siellä täällä jää huomattavan, jopa häiritsevän, pehmeäksi, mutta parhaimmillaan jälki on maireaa ja keskimäärinkin hyvää keskitasoa. Skarppi ääniraita pitää dialogin luontevana ja unijaksot fantastisina. Hans Zimmerin musiikkiraita antaa toiminnalle hyvän sykkeen.

4K-levy on tuttuun tapaan ekstraton. Boksista niin ikään löytyvällä HD-version levyllä ekstroissa ovat BD-Live ja "extraction mode", jonka avulla voi tarkastella elokuvan avainkohtausten taustaa ja tekoa. Boksin kolmas levy (BD) sisältää Joseph Gordon-Levittin juontaman moniosainen dokumentin unista (59 min.), elokuvan soundtrackin (39 min.), kuvagallerian, trailereita ja tv-spotteja. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Christopher Nolan
Pääosissa: Leonardo DiCaprio Marion Cotillard Joseph Gordon-Levitt Ellen Page Cillian Murphy Lukas Haas
Tarina: Cristopher Nolan
Kuvaus: Wally Pfister
Musiikki: Hans Zimmer

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 147 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740795

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään