Kino - Arvostelu

Dark Eden

Olemme kaukana Kanadan pohjoisessa. Massiiviset koneet savuttavat Athabascan Öljyhiekkojen taivaalle. Letkut imevät öljyä ahnaina. Yksikään pisara ei saa jäädä käyttämättä.

Englannin kokoisen alueen maakerroksien raiskaaminen työllistää suunnattoman ihmisjoukon. Ympärille on kerääntynyt kovaluontoisia ammattilaisia. Eettiset arvot ovat hämärtyneet dollarien kiillossa. Hikipäissä kuopiva ihmisjoukko nostaa suurten öljy-yhtiöiden alaisina käsittämättömänkokoisen palkkashekin. Ahnetta mieltä ympäristökatastrofi ei hetkauta. Tahraisilla dollareilla on sama arvo maitokaupassa.

Jasmin Heroldin ja Michael Beamishin dokumentti tutustuu eettisten kysymysten kanssa painivien McMurrayn kaupunkilaisten arkeen. Odottaessaan viisautta ja ymmärrystä, dokumentaristit saavat odottaa pitkään.

Rahan vallan edessä nöyristellään. 12-tuntiset työpäivät eivät hetkauta, pumpattava on. Hämmästyttävää kyllä, pintapuolisesti ainoana huolena tuntuisi olevan öljyn hinnan romahdus ja sitä kautta menetettävät työpaikat. Hyvin vähäisinä ongelmina heijastelevat myrkyttynyt hengitysilma tai taivaalle nousevat saastepilvet. Kerrannaisvaikutuksista ei edes puhuta. Nyt todella eletään hetkessä.

Dark Eden on huima esitys ihmisen absoluuttisesta itsekkyydestä ja lyhytkatseisuudesta. Totaalinen tyhmyys jaksaa silti aina yllättää. Lopulta vain luonto voi osoittaa voimansa. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jasmin Herold Michael Beamish

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

DocPoint 2019in uusimpia

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 80 minuuttia
Julkaisija: DocPoint 2019 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DocPoint 2019) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään