Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Heat

Heat – ajojahti 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Heat - ajojahti on tv-sarja Miami Vicen luojana tunnetuksi tulleen Michael Mannin toiseksi paras elokuva. Paras on ensimmäinen Hannibal Lecter -elokuva Pyskopaatin jäljillä (Manhunter, 1986). Molemmat ovat kestäneet aikaa erinomaisesti. 

Se aika oli tosin toinen kuin nyt. Studioilla oli varaa palkata kaksi megatähteä samaan produktioon, ja näyttelijöillä itsellään oli vielä siihen halua. Egomaanisuus ei vielä tyystin vallinnut edes Hollywoodia.

Al Pacino toimii etsivänä ja Robert De Niro pankkiryöstöspesialistina. Kaksi miestä, sama intensiteetti. 

On luultavasti väärin pitää miehiä toistensa sukulaissieluina. Täydellinen omistautuminen ammatille yhdistää, mutta lopulta miehet ovat toistensa vastakohtia. Etsivä Hanna (Pacino) elää työnsä kautta, pysyy etäisenä vaimolleen, mutta pystyy näyttämään empatiaa läheisilleen ja työkavereilleen. Hän toki katsoo nietscheläiseen kuiluun ja kuilu katsoo takaisin, mutta ei hän sinne putoa. De Niro pyristelee sosiopatian ja inhimillisyyden välillä. Hän kulkee vääjäämätöntä loppuaan kohden.

Elokuva tuntui tuoreeltaan suorastaan häkellyttävältä kokemukselta ja mielellään tätä katsoo edelleen: pankkiryöstön jälkeen rynnäkkökivääri laulaa siihen malliin, ettei mikään välienselvittely missään elokuvassa tunnu tämän jälkeen juuri miltään. Nyt kahdenkymmenen vuoden jälkeen Heat panee nykypäivän tehosterymistelyjä suorastaan halvalla.

Uusintakierroksella huomioi, kuinka Val Kilmer tekee elämänsä roolin yhtenä koplan jäsenistä. Natalie Portman on puolestaan oireieleva teini-ikäinen 10 vuotta ennen Tähtien sota –osiaan.

Heatin vanha Sandrewn aikainen DVD-versio oli jo aikoinaan pätevä teknisesti. BD toki panee paremmaksi joka tasolla. Laitos on nykyään aika harvinainen kahden levyn paketti, jossa toinen kiekko on varattu ekstroille. Niitähän riittää: kommenttiraita, 175 min. dokumentit, 10 min. poistettuja kohtauksia ja 7 min. trailerita. Dokumenttien tärkein anti koskee kuuluisaa kahvilakeskustelua, joka pani epäilemään, ettei näyttelijäkaksikko koskaan edes tavannut toisiaan kuvauksissa. Ilmenee, että avainkohtaus kuvattiin kaikista mahdollisista kulmistä. Ohjaaja Mann päätyi kierään tapaan, jossa kummatkaan eivät tunnistettavasti ole samaan aikaan kuvassa. Näin syntyi myytti. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Mann
Pääosissa: Al Pacino Robert De Niro Val Kilmer Jon Voight Tom Sizemore
Tarina: Michael Mann
Kuvaus: Dante Spinotti
Musiikki: Elliot Goldenthal

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1995Kesto: 170 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112737726

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään