Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Mandy

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

80-luvun kauhuelokuvaa miltei kampisti kanavoiva jännäri seuraa syrjäseuduilla elävän pariskunnan ensitutustumista kulttinaapureihinsa. Juonen käänteitä on vaikea paljastaa, mutta metsurimies (Nicolas Cage) saa pian uutta otetta kaatohommiinsa.

Elokuva on epäilemättä syntynyt rakkaudesta kasarikauhupätkiin, joiden seuraan tämä uppoaa vaivatta. Sundance-elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut elokuva on saanut hämmentävän positiivisia arvioita maailmalla ottaen huomioon, että tarina on täysin olematon, audiovisuaalinen kuosi tekotaiteellisesti modernisoitu reinkarnaatio genrestään ja vähin äänin syntyvät hahmotkin ovat henkensä velkaa kaavoille. Tämä maistuu kokonaisuutena rakkaudella tehdyltä sisäpiirin projektilta tai ei lainkaan.

Tekijöitä mukaillen elokuva edustaa parhaalla tavalla hiottua B-luokan elokuvaa, mutta se onko lopputulos riittävän lähellä A-luokkaa ollakseen kiinnostava jääköön kunkin katsojan omaksi valinnaksi. Lopputulos on tältä kannalta ajatellen akateemisesti kiinnostava, mutta toivottoman ylipitkä.

Psykedeelisen postapokalyptisin sävyin väritetty kuva trippailee monin eri tavoin, mutta tarjoilee taiteellisen koherentin maailman, jossa arkinenkin tuntuu kiinnostavalta. Alkukuvat metsurihommista ottavat suorastaan kutkuttavia etiäisiä Perjantai 13. päivästä tai vaikkapa Usvasta, mutta samaa ei voi sanoa Twin Peaksiä lähentelevistä myöhemmistä osioista. Erottelukyvyltään kyse on enintään keskitason esityksestä, mutta ilme vetoaa 80-luvun viboillaan. Vangelista kaiuttava eteerinen musiikkiraita verhoaa rauhallisen filosofisen pohdinnan ja kaikkinaisen trippailun yhdeksi meanderoivaksi tajunnanvirraksi.

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (14 min.) ja hyvä kooste elokuvan taustoista (22 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Panos Cosmatos
Pääosissa: Nicolas Cage Andrea Riseborough Linus Roche Ned Dennehy Olwen Fouere Richard Brake Bill Duke
Tarina: Panos Cosmatos Aaron Stewart-Ahn
Kuvaus: Benjamin Loeb
Musiikki: Johan Johannsson

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083161897

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään