Kino - Arvostelu

Chez Jolie Coiffure

Sabine hoitaa kampaamossaan myös sieluja. Ohikulkijat jakavat ajatuksiaan, asiakkaat avaavat syvimpiä tuntojaan. Keskustelu kääntyy aika ajoin Kongoon ja koti-ikävään. Laajempaa maailmanpoliittista kannanottoa Jolien kampaamossa vältellään, valitettavasti.

Parturi-kampaamojen merkitys multikulttuurisina pakopaikkoina tulee varsin selväksi. Vaimot saapuvat valittamaan miehistään, miehet omista ongelmistaan. Jokainen sisäänastuja taitaa päästä videolle.

Käsikirjoittamattomien, yhden ihmisen karismaan pohjaavien dialogidokumenttielokuvien aika on juossut ohitse. Esikuvat on filmattu näytelmäelokuvan puolella.

Seurantadokumentti on koostettu ilmeisen suppeassa ajanjaksossa. Laiskuus on iskenyt. Tyhjänpäiväisen mölinän sijaan olisi voitu miettiä kerronnalle monimuotoisempaa rakennetta. Ilman todellista sisältöä ei ole elokuvaa.

Kymmenen neliömetrin liiketila luo omat tekniset rajauksensa. Kuvakulmat toistavat itseään. Silti kuvaajan heijastuminen kampaamon peilistä ei ole edes näin suppealle dokumenttielokuvalle sopivaa.

Belgialainen, kamerunilaislähtöisen ohjaaja Rosine Mbakamin tekele esitetään helsinkiläisillä DocPoint-festivaaleilla 2019. Elokuvantekijän tulisi olla häpeissään päästettyään moisen kökkäreen leikkauspöydältä "valmiina". (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rosine Mbakam

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

DocPoint 2019in uusimpia

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 70 minuuttia
Julkaisija: DocPoint 2019 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DocPoint 2019) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään