4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Harry Potter ja puoliverinen prinssi

Harry Potter and the Half-Blood Prince 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kuudes Harry Potterin seikkailu kipottaa tuhdin palan opiskelijaelämää Tylypahkan sisäoppilaitoksen käytäviltä, missä pahuuden silmä kyttää alati paikkaansa iskeä se ratkaiseva isku. Harryn, Hermionen ja Ronin lepattaviin lemmenkuvioihin pitkälti perustuva episodi tarjoaa tyylipuhdasta Potteria lukujärjestystä noudattaen, mutta jää hitusen hidasvetoiseksi mammutiksi. Sarjan fanit tuntuvat saaneen etsimänsä, mutta tämän valikoitujen kirjakerhon ulkopuolelta tuleva ryhtyy helposti haukottelemaan.

2K-masterin pohjalta tehty 4K-konversio iskee pöytään nohevamman väritoiston HDR:n myötä ja tekee parhaansa luodakseen jäsentyneen kuvan, filmiraetta kuitenkaan unohtamatta. Lopputulos on kiitettävän vakaa ja parhaimmillaan miellyttävän jäsentynyt kuva, joka tuo hahmot ilahduttavan luontevina kotiteatteriin. Harmillisesti jälki ei kuitenkaan ole mainittavasti HD:tä terävämpi - paikoin anti ei tunnu lunastavan edes täysin HD:n lupauksia - ja hetkittäin lievä ylimääräinen haloefekti ilmestyy muutoin puuterimaisten hahmojen ympärille. Tämän paremmalta elokuva ei silti varmasti koskaan ole näyttänyt, mutta aito 4K-masteri todennäköisesti parantaa tästä vielä joku päivä. Napakka ääniraita pysyy mukavasti mukana toiminnassa.

Kolmen levyn boksi. Itse 4K-version levy on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista löytyy myös elokuvan aiempi HD-versio omalta levyltään. Boksin kolmas levy sisältää vielä kuudennen jakson dokumentista "Creating the World of Harry Potter". (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Yates
Pääosissa: Daniel Radcliffe Emma Watson Rupert Grint Alan Rickman
Tarina: Steve Kloves J.K. Rowling
Kuvaus: Bruno Delbonnel
Musiikki: Nicholas Hooper

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 153 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
4K HDR 2.41
Ääniraita: DTS:X Master Audio
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
VET: 211991EAN: 7340112735500

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään