4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

T2 Trainspotting

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Junabongareiden jälleennäkeminen 20 vuoden jälkeen maistuu aiempien seikkailuiden saumattomalta jatkumolta. Keski-ikään ehtineiden huumeveikkojen nostalginen comeback on viihdyttävä, hauska ja hyvin monella tapaa konstailemattoman varoitteleva esimerkki elämästä piikkien välissä. Kokonaisuus toimii hienosti, pienissä sutkautuksissa paikoin suorastaan oivaltaen, mutta kyseessä on silti enemmän hyperenergisesti meanderoivasta tripistä kuin tarinan kaarta rakentavasta elokuvasta.

Tarkoituksella epätasaiseksi sillisalaatiksi tyylitelty kuva vaihtelee kiitettävän terävästä suttuiseen ollen pääosin rakeisen filmimäinen. Fluoresentti HDR-väritoisto antaa annille mukavasti lisäterää, mutta vaihtelevista lähteistä koottu ja 2K-tasossa masteroitu kuva ei edusta aitoa 4K:ta. Useampi otos vaikuttaa tarkoituksella yliterävöiteltyltä ja väritoistoltaan huumehuuruiselta. Toisin sanoen efekti on tavoiteltu ja lopputulos varsin ilmeikäs. Strobojen korostaman ja kirkuvasti väritetyn elon nurjan puolen vastapainoksi tarjoillaan yllättävän kauniita kuvia Edinburghista. Pätevä ääniraita on luonnollinen ja toiminnan mukana sykähtelevä.

Itse 4K-version levy on ekstraton, mutta boksista löytyy myös elokuvan HD-versio ekstroineen omalta levyltään. Ekstroissa ohjaajan ja John Hodgen kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ja making of. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Danny Boyle
Pääosissa: Ewan McGregor Ewen Bremner Jonny Lee Miller Robert Carlyle Kelly MacDonald Shirley Henderson James Cosmo Anjela Nedyalkova
Tarina: John Hodge Irvine Welsh
Kuvaus: Anthony Dod Mantle
Musiikki: Rick Smith

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 733031 001985

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään