4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Allied

Liittoutuneet 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Brad Pitt on liittoutuneiden agentti, joka pudottautuu laskuvarjolla keskelle Natsien hallitsemaa Pohjois-Afrikkaa aikeinaan heittää kapuloita saksalaisten suunnitelmiin. Marion Cotillard on paikanpäällä odottava kontakti, joka on kuin kala vedessä orkestroimansa vakoojien valssin pyörteissä. Sykkeen laannuttua koittaa auvoinen avioelämä Lontoossa, mutta menneisyys löytää pian parivaljakon.

Elokuvia "Casablanca" ja "Mr. and Mrs. Smith" kylmäkiskoisesti yhdistävä trilleri on ristiriitainen tapaus. Tarina itsessään on kiinnostava ja rikas, mutta mekaaninsen hätäinen kerronta ja tarpeettoman jäyhiksi jäävät roolisuoritukset painavat kokonaisuutta ikävästi alas. Cotillardin hahmon vetovastuu pitkän alkunäytöksen aikana on elokuvan virkein valinta, mitä vasten tarkasteltuna Pittin sankarillinen säntäily jälkimmäisessä näytöksessä tuntuu kliseeltä. Genreen mainiosti istuvat ainekset ovat hyvät, mutta niiden ympärille rakennettu resepti jättää paljon toivottavaa.

Elokuva tuntuu vielä tunnin kohdalla alkunäytökseltä, eikä tämä sivumaku ole juuri poistunut vielä lopputekstin myötäkään. Ohjaaja Zemeckisiltä ja pääparin näyttelijöiltä olisi ollut lupa odottaa enemmän. Tällaisenaan kyse on viihdyttävästä genre-jännäristä, joka tikittää kohti vääjäämätöntä loppuratkaisuaan ennakoitavan nautinnollisesti, mutta ei juuri herää henkiin missään vaiheessa.

Peräti 6-8k:na kuvattu ja 4K:na masteroitu kuva edustaa aitoa 4K-kuvaa. Komeasti lavastettu ja filmaattisesti ehostettu kuva pyyhkii Tunisian aavikoilta Lontoon yöpommituksiin elämää suuremmalla otteella. Useampi otos siellä täällä näyttää viiltävän terävältä, ja valtaosin periodilavasteet ja puvustus tuntuvatkin tarjoilevan enemmän yksityiskohtia kuin tavanomainen HD-kuva. Silti ero erinomaiseen HD-kuvaan on hiuksen hieno - erityisesti kun genre vaatii hieman rajoitettua väritoistoa. HDR-käsittelyn läpikäynyt väritoisto on silti tässä näyttävää ja luonnollista.

4k-levy ekstraton, mutta boksista löytyvä HD-levy tarjoaa elokuvan kaveriksi vajaan tunnin edestä koosteita elokuvan synnystä, puvustuksesta, lavasteista ja tehosteista. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Robert Zemeckis
Pääosissa: Brad Pitt Marion Cotillard Jared Harris Lizzy Caplan Matthew Goode
Tarina: Steven Knight
Kuvaus: Don Burgess
Musiikki: Alan Silvestri

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112736125

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään