Hannu Björkbacka


Hannu Björkbacka (s. 1955, samana vuonna kuin James Dean ja Einstein kuolivat) on toiminut pitkään DVD-Oppaan oikolukijana ja vastaa nyt DVD-oppaan Kino-osastosta.
Hannu on kotimaisen elokuvan Jussi-palkinnot jakavan yhdistyksen Filmiauran jäsen. Kokkolalainen arvostelija on kirjoittanut elokuvista 20 vuotta sanomalehti Keskipohjanmaahan. Nykyisin lehdessä ilmestyy viikoittain myös Hannun kolumneja ja dvd-arvioita.
Hannu arvotti ensirakkauttaan jo poikasena piirtämällä filmeille ”sheriffintähtiä” ruutuvihkoon, jota säilytti mustavalkovastaanottimen takana. Tietoutta nuori filmifani löysi silloisen Katso-lehden legendaarisen Markku Tuulen arvosteluista. Hannu oli myös perustamassa Kokkolaan Elokuvakerho Outolempeä ja kuului kerhon Viscontista ja Bressonista julkaisemien monografioiden toimituskuntaan.
Siviilissä Björkbacka työskentelee osuuspankissa, mutta aikaa on riittänyt jo viitenä vuonna peräkkäin näytellä myös Kokkolan kaupunginteatterin tuotannoissa. Harrastajanäyttelijänä Hannu pääsi pikkurooliin Rauni Mollbergin Paratiisin lapsiin ja sai läheltä tutustua akateemikon työtapaan tämän viimeisinä tuotteliaina vuosina.
Hannun omia arvosteluja löytyy kotisivuilta www.kotisivuni.net/busterkino

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään